Noticies

Informe de la verema 2015

Pel que fa a la climatologia, com a tret diferencial de l’anyada cal destacar les elevades temperatures dels mesos de maig, juny, juliol i agost. No obstant això, gràcies a la pluja abundant, les humitats relatives altes i el reg de suport, les plantes no es van estressar i van treballar amb normalitat.

Les precipitacions van ser de 291 l/m2, de gener a setembre. La pluja de març a juny (època de creixement de la vinya) va ser de 181 l/m2. Sobretot la del mes de juny, va ser superior a la mitjana dels últims 10 anys.

La brotació va anar molt avançada i fins a finals de juliol semblava que colliríem molt aviat, però durant el mes d’agost el raïm va madurar lentament i vam collir en les dates habituals d’aquests últims anys

La verema va començar el dia 1 de setembre amb la Merlot i la Syrah destinades al GR-174, que ja havíen arribat al punt de maduresa correcte. Es va continuar amb la Garnatxa, la Caranyena i la Cabernet, i el dia 15 d’octubre es va entrar l’últim raïm al celler.

En total es van recepcionar 221.862 kg de raïm provinents de les nostres finques i de les que tenim contractades amb viticultors de la zona.

La verema 2015 ha entrat sanitàriament perfecta, el raïm madur i uns tanins també madurs.

Els vins tenen una graduació mitjana de 14,6% vol amb una acidesa natural mitjana de 4,9 g/l en àcid tartàric. Ara els vins seguiran el seu camí fins a l’ampolla.

← Tornar