Rapport anyades

Verema 2010

Entre el 6 de setembre i el 26 d’octubre es van collir a les finques de La Fredat i la Casa Gran un total de 106.155 kilos de raïm que es vinificaran i envelliran al renovat celler de la Cooperativa de Bellmunt del Priorat.

Concretament a les 9,8 hectàrees plantades de la finca de la Fredat  es van collir un total de 58.884 kg, mentre que a les 6,6 hectàrees de la finca de la Casa Gran es van collir 47.271 kg.

La temperatura mitjana anual ha estat de 15ºC, asssolint una mínima de -5ºC i una màxima de 39ºC. La precipitació total ha estat de 439 litres por metre quadrat.

L’alta insolació, juntament amb un clima sec, una escassa pluviometria i un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit a l’estiu limiten al mínim el risc de malalties.

Un dels grans èxits a les nostres vinyes és el rigorós control del vigor a la brotació de la vinya. Hem format les plantes amb el major nombre de gemmes possible, per tal d’obtenir cada 7 o 8 centímetres un sarment i regular el creixement per no superar  una longitud de 1,10 metres d’alçada sense haver de retallar i un pes de 100 grams.

La recol·lecció és molt selectiva i manual. Segons la maduració del raïm, la seva forma i tamany, es fan vàries passades al mateix cep amb l’objectiu d’obtenir la màxima qualitat per a l’elaboració dels nostres vins, Gran Cruor, Cruor i GR-174.

← Tornar